第二部分英語知識運用(共兩節,滿分45分)
第一節單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)
從A、B、C、D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
21. Our neighbors gave ______ a baby bird yesterday that hurt ______when it fell
from its nest.
A. us; itB. us; itselfC. ourselves; itselfD. ourselves; it
22. Have you heard ______news? The price of ______petrol is going up again!
A. the;theB. 不填;theC. the;不填D.不填;不填
23. I thought we'd be late for the concert, ______we ended up getting there ahead of
time.
A. butB. orC. soD. for
24. ______the website of the Fire Department in your city, and you will learn a lot
about firefighting.
A. Having searchedB. To searchC. SearchingD. Search
25. Last night Mr. Crook didn't come back at the usual time. ______, he met some
friends and stayed out until midnight.
A. MeanwhileB. HoweverC. InsteadD. Yet
26. The trees ______in the storm have been moved off the road
A. being blown downB. blown down
C. blowing downD. to blow down
27. --When did you last hear ______Jay?
--He phoned me this morning, and we agreed ______a time and place to meet.
A. of; toB. about; withC. from; withD. from; on
28. You don't have to know the name of the author to find a book. You ______find
the book by the title.
A. mustB. needC. canD. would
29. When asked ______they needed most, the kids said they wanted to feel important and loved.
A. whatB. whyC. whomD. which
30. ______the project as planned, we'll have to work two more hours a day.
A. CompletingB. CompleteC. CompletedD. To complete
31. The growing speed of a plant is influenced by a number of factors, ______are
beyond our control.
A. most of themB. most of whichC. most of whatD. most of that
32. I called Hannah many times yesterday evening, but I couldn't get through. Her
brother _______ on the phone all the time!
A. was talkingB. has been talkingC. has talkedD. talked
33. ______the Internet is of great help, I don't think it's a good idea to spend too
much time on it.
A. IfB. WhileC. BecauseD. As
34. Susan wanted to be independent of her parents. She tried ______alone, but she
didn't like it and moved back home.
A. livingB. to liveC. to be livingD. having lived
35. --Do you have any problems if you ______this job?
--Well, I'm thinking about the salary...
A. offerB. will offerC. are offeredD. will be offered
第二節完形填空(共20小題;每小題1.5分,滿分30分)
閱讀下面短文,掌握其大意,然后從第36~55小題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。
\"This Friday we'll have the yearly Egg Drop Challenge,\" said our science teacher, Mr. Baker. \"You can work alone or with a partner.\"
My friend, Cassie, and I smiled at each other. We always worked on projects 36.
The37of the Challenge was simple--to build a protective container to keep an egg from breaking when38 the stadium wall.
I made my sandwich that afternoon while waiting for Cassie. 39 the buttercream gave me an idea.
\"I have a brilliant design for our 40 container!\" I said when Cassie arrived. \"We can 41the egg with some buttercream.\"
\"Why not put the egg in a basket with a parachute(降落傘) 42?\" Cassie rolled her eyes. \"The parachute is better than that stupid idea.\"
I couldn't believe it. Off course we'd had our little43 in the past, but she'd never called any of my ideas \"44\" before.
\"Then I'll build mine and you build yours!\"
45words had been out, our friendship was challenged.
When Friday finally arrived, I had to 46Cassie's Egg Force One looked pretty good.47, my Egg-cellent Egg Cream didn't look quite scientific. We kids carried our containers up three stadium steps and dropped them over the side wall. Those whose eggs broke were out; those whose eggs survived 48three more steps and dropped them again. This would go on till the last egg broke.
After four rounds, only Cassie and I were49. I let go of my box. I heard someone say \"ew\" after seconds. Had my egg broken? I raced down the 50. The sidewalk was dotted with egg shells (蛋殼) from those 51drops. Finally I found my little Egg-cellent Egg Cream.
\"That looks like egg drop soup, Laura,\" Cassie said. She was holding her Egg Force One. My52raced. Had she won? I looked at her basket. 53 .
\"My egg bounced 54,\" she explained, pointing to a broken shell.
\"A tie (平局),\" Mr. Baker said.
Cassie looked at me, and her glare55. I laughed. She smiled...
36. A. patientlyB. silentlyC. togetherD. alone
37. A. functionB. goalC. reasonD. result
38. A. rolled downB. pushed againstC. thrown atD. dropped over
39. A. SpreadingB. BoilingC. BakingD. Holding
40. A. butterB. sandwichC. creamD. egg
41. A. protectB. replaceC. carryD. mix
42. A. followedB. coveredC. attachedD. supported
43. A. ideasB. fightsC. worriesD. challenges
44. A. wrongB. stupidC. brilliantD. scientific
45. A. SinceB. WhileC. ButD. And
46. A. explainB. denyC. admitD. prove
47. A. ThereforeB. AnywayC. OtherwiseD. Besides
48. A. paced downB. turned aroundC. walked upD. went back
49. A. leftB. wantedC. chosenD. discovered
50. A. stepsB. wayC. wallD. sidewalk
51. A. intendedB. unexpectedC. failedD. desired
52. A. eyesB. handsC. feetD. heart
53. A. LostB. DirtyC. BrokenD. Empty
54. A. aroundB. outC. inD. down
55. A. returnedB. remainedC. increasedD. softened
第三部分閱讀理解(共兩節,滿分40分)
第一節選擇題(共17小題;每小題2分,滿分34分)
閱讀下列短文,從每題所給的A、B、C、D四個選項中,選出最佳選項。
A
Western New Bridge Library Announcement
2008-3-10
Shortened Library Hours for Spring Break
Library Hours have been shortened to 7 hours a day (9:00 a. m. -- 4:00 p. m. ) for Spring Break from March 24 to March 30.
Coming Events
●On Monday, March 24, at 10:30 a. m. , Scott Sutton, a children's writer, will tell stories to kids over seven. Sutton's attractive style will surely inspire everyone present!
●At 1:00 p.m. on March 26, the Georgetown Musicians will present an Irish Folk Concert, which will be entertaining for the entire family. Come for the music and stay to check out some relevant books for the rest of the week!
●On Thursday, March 27, at 2:00 p. m. , the annual Children's Gathering will take place in Room 201, the second-floor. Pick up an invitation in the Children's Room and return yourRSVP (回復) to reserve your seat at the table by 3:00 p. m. on Tuesday, March 25. Only children are allowed in the Gathering.
●At 10:30 a. m.on Friday, March 28, Enzo Monfre of the hit kids' science show, ENZOology, will bring Fossils Live! Surely Enzo will take the audience back in time, deep beneath the surface of the earth, to uncover the mysteries of killer dinosaurs, and more. Enzo recently appeared on the Ellen DeGeneres Show -- come and see him at the library!
Please note: In case of emergency, please call the Help Desk at 926-3736 and follow the procedures outlined on the voice message. The call-down service is staffed 24 hours a day, 7 days a week for emergencies. The Help Desk supplies service to you all the year round! For questions about all these, please contact hld@wnbl, org.
Come for the great Fun; Stay for the relevant Books !
56. To attend the annual Children's Gathering, one has to ______ .
A. buy a ticketB. apply in advance
C. make a reservationD. contact the call-down service
57. According to the passage, Enzo Monfre will ______ .
A. show the children around a zoo
B. tell stories to children over seven
C. be present at the science show in person
D. lead the children to the Ellen DeGeneres Show
58. The Help Desk in this library supplies service ______ .
A. only during the daytimeB. in case of emergency
C. till the end of the Spring BreakD. after 22:00 p. m. every day
59. We can learn from the passage that children can ______ .
A. attend all the activities with their parents
B. borrow some relevant books for the activities
C. participate in the activities from 8:00 a.m. to 4:00 p. m.
D. choose only one of the activities according to their interest
B
Most young architects--particularly those in big cities -- can only dream about working in a building of their own. And making that dream come true often means finding a building no one else seems to want, which is exactly what happened to David Yocum and his partner, Brian Bell. Their building is a former automobile electrical-parts firm in Atlanta. From the outside, it looks too old, even something horrible,but open the door and you are in a wide, open courtyard, lined on three sides with rusting (生銹的) walls.
In 2000, Yocum and Bell found this building in the city's West End. Built in 1947, the structure had been abandoned years earlier and the roof of the main building had fallen down. But the price was right, so Yocum bought it. He spent eight months of his off-hours on demolition(拆除), pulling rubbish out through the roof, because it was too dangerous to go inside the building. The demolition was hard work, but it gave him time to think about what he wanted to do, and \"to treasure what was there -- the walls, the rust, the light,\" Yocum said. \"Every season, more paint falls off the walls and more rust develops. It's like an art installation (裝置) in there--a slow-motion show. \"
Since the back building had been constructed without windows, an alt-glass front was added to the building to give it a view of the courtyard, and skylights were installed in the roof. The hack of the building is a working area and a living room for Yocum and his wife. A sort of buffer(緩沖) zone between the front and the hack contains a bathroom, a kitchen and a mechanical room, and the walls that separate these zones have openings that allow views through to the front of the studio and the courtyard beyond.
Yocum and Bell, who have just completed an art gallery for the city, feel that the experience from the decoration of their building, focusing on the inside rather than the outside, has influenced their work. It has also given these architects a chance to show how they can make more out of less.
60. According to the passage, it is ______ for most young architects in big cities to work in a building of their own.
A. easyB. unnecessaryC. unrealisticD. common
61. Yocum bought the old building because ______ .
A. it was a bargain to him
B. it was still in good condition
C. it was located in the city center
D. it looked attractive from the outside
62. Working on the old building, Yocum and Bell ______ .
A. pulled rubbish out through the roof
B. removed the skylights from the bathroom
C. presented a slow-motion show in an art gallery
D. built a kitchen at the back part of the old building
63. It can be inferred from the passage that Yocum and Bell ______ .
A. benefited a lot from pulling down the roof
B. turned more old buildings into art galleries
C. got inspiration from decorating their old building
D. paid more attention to the outside of the art gallery
64. The main idea of the passage is that ______ .
A. people can learn a lot from their failures
B. it is worthwhile to spend money on an old building
C. people should not judge things by their appearance
D. creative people can make the best of what they have
C
You're sitting on the train home and the person opposite you yawns(打哈欠). Suddenly, you're yawning with him, though you're not tired.
This phenomenon confused scientists for years until a recent study found that people tend to sympathize with fellow humans. Supporting this claim was the discovery that those children who were unable to form normal emotional ties with others did not experience contagious (有感染力的) yawning, which showed that humans communicate regularly without words.
Hugo Critchley, a neuroscientist, has conducted an experiment recently, which will prove that happiness and sadness can spread like the common cold. According to Critchley, our mind and body are in constant exchange about how we' re feeling. \"Emotions are closely linked with states of internal(內部的) responses,\" he explained. \"There are also more visible changes in our gestures and facial expressions. When we're in a group, these signals can spread to another person. For example, there's the obvious tendency to smile when smiled at and there are less obvious changes that reflect emotions of surprise, anger or sadness such as a change in our heart rate and blood pressure.\"
Hugo Critchley further explained, \"Our bodies synchronise and when we like the other person, we even copy his behavior. Next time you chat with a friend, take note of how you' re sitting- it's pretty likely that you will be the same. Scientists believe it's our way of telling each other that we're partners. Through body language, humans give each other very subtle (微妙的) but clear signals that show emotions. \"
So, what lessons can we learn from this? \"Spend time with happy people -- otherwise your health could suffer,\" said Critchley. \"When we're sad, our body goes into fight or flight mode. But when we' re happy, our body works normally and we feel relaxed and positive. So we look bright, our skin glows, we feel healthy and it affects everyone around us. \"
65. According to Hugo Critchley, ______ .
A. emotions are as visible as facial expressions
B. we yawn more frequently when we have a cold
C. emotions are connected with states of internal responses
D. the change of blood pressure is not linked with the change of emotions
66. The underlined word synchronise in Paragraph 4 means \" ______ \".
A. move slowlyB. change rapidly
C. relax temporarilyD. respond accordingly
67. From the passage we can learn ______ .
A. sadness is as contagious as happiness
B. anger is less contagious than friendliness
C. surprise is more contagious than smile
D. surprise is the most contagious among emotions
68. Which of the following statements is true according to the passage?
A. Emotions have delicate influence on fellow humans.
B. Children like copying the actions of fellow humans.
C. Scientists are still confused about contagious yawning.
D. People tend to communicate more with body language.
D
Celebrity (名人) has become one of the most important representatives of popular culture. Fans used to be crazy about a specific film, but now the public tends to base its consumption(消費) on the interest of celebrity attached to any given product. Besides, fashion magazines have almost abandoned the practice of putting models on the cover because they don't sell nearly as well as famous faces. As a result, celebrities have realized their unbelievably powerful market potential, moving from advertising for others' products to developing their own.
Celebrity clothing lines aren't a completely new phenomenon, but in the past they were typically aimed at the ordinary consumers, and limited to a few TV actresses. Today they' re started by first-class stars whose products enjoy equal fame with some world top brands. The most successful start-ups have been those by celebrities with specific personal style.As celebrities become more and more experienced at the market, they expand their production scale rapidly, covering almost all the products of daily life.
However, for every success story, there's a related warning tale of a celebrity who overvalued his consumer appeal. No matter how famous the product's origin is, if it fails to impress consumers with its own qualities it begins to resemble an exercise in self-promotional marketing. And once the initial (最初的) attention dies down, consumer interest might fade, loyalty (忠誠) returning to tried-and-true labels.
Today, celebrities face even more severe embarrassment. The pop-cultural circle might be bigger than ever, but its rate of turnover bas speeded up as well. Each misstep threatens to reduce a celebrity’s shelf life, and the same newspaper or magazine that once brought him fame has no problem picking him to pieces when the opportunity appears. Still, the ego's (自我的) potential for expansion is limitless. Having already achieved great wealth and public recognition, many celebrities see fashion as the next frontier to be conquered. As the saying goes, success and failure always go hand in hand. Their success as designers might last only a short time, but fashion--like celebrity--has always been temporary.
69. Fashion magazines today ______ .
A. seldom put models on the cover
B. no longer put models on the cover
C. need not worry about celebrities' market potential
D. judge the market potential of every celebrity correctly
70. A change in the consumer market can be found today that ______ .
A. price rather than brand name is more concerned
B. producers prefer models to celebrities for advertisements
C. producers prefer TV actresses to film stars for advertisements
D. quality rather than the outside of products is more concerned
71. The underlined sentence in Paragraph 4 indicates that any wrong step will possibly
______ .
A. decrease the popularity of a celebrity and the sales of his products
B. damage the image of a celebrity in the eyes of the general public
C. cut short the artistic career of a celebrity in show business
D. influence the price of a celebrity's products
72. The passage is mainly about ______ .
A. celebrity and personal style
B. celebrity and market potential
C. celebrity and fashion design
D. celebrity and clothing industry
第二節簡答題(共3小題;每小題2分,滿分6分)
閱讀下面短文,根據第73至75小題的具體要求,簡要回答問題。
Every January, Breckenridge hosts the International Snow Sculpture Championships. Fourteen teams travel from all over the world to Switzerland to compete. Teams sculpt for sixty-five hours over five days. Each team hopes that when the time is up, its sculpture will be judged the best.
As the championship begins, the fourteen teams are faced with huge blocks of snow that weigh twenty tons each. The sculptors bring out their favorite tools that work best on the hard iced snow, but they are not allowed to employ tools that use electricity.
Most teams are inspired by what they have seen in daily life. For example, one team carved a teapot with tea pouring out. Another team sculpted a little cat on its hind feet(后腳) reaching into a fish bowl complete with water ripples(漣漪) and a crab(螃蟹) trying to attack the cat. In 2006, Team USA sculpted a golden dog looking at its image reflected in a mirror. To create the effect that the little dog saw its reflection in the glass, the artists carved two dogs facing each other with their paws(腳爪) touching.
As the final hours of the competition tick by, exhausted team members add last-minute details. They use small brooms to brush off snow caught in tiny holes. One team member counts down the last five minutes while others are busy cleaning up the tools. If they leave any tools behind, they will be out. When the whistle blows, everyone must step away from the sculpture. The judges then vote on creativity, technical skills, and visual impact (視覺效果) of the designs.
In 2006, Team USA took first place for their golden dog sculpture titled \"Discovery\". But the competition is not just about medals and ribbons. \"It's not about the prize,\" said Rob Neyland, Team USA's captain. \"It's about touching the audience.\"
Every year, as the championship ends, each team is already dreaming of the next masterpiece it will design.
73. What kind of tools are the sculptors NOT permitted to use? (回答詞數不超過6
個)
_________________________________________________.
74. What gives the sculptors ideas for their creative work? (回答詞數不超過9個)
_________________________________________________.
75. Why did Team USA win the competition in 2006? (回答詞數不超過15個)
_________________________________________________.
高三模擬試題答案
21.B[解析]考查代詞。因第一空主語跟賓語非同一個人故不能用反身代詞,第二空正好與前
面主語bird是同位語,故使用itself。
22.C[解析]考查冠詞。第一空是特指后面所說的新聞,需用定冠詞,第二空“汽油”是抽象名
詞,前面不用冠詞。
23.A[解析]考查連詞。根據“I thought we’d be late”可知這里是表示“原以為……”,因此后面緊
接著應該有“但是”的轉折含義,故此處選but。其他三項不能表達這種轉折意思。
24.D[解析]考查(非謂語)動詞。根據結構尤其是句中的and可知這是“祈使句+and+主句”的
結構,故句首應使用動詞原形。
25.C[解析]考查副詞。根據此句的前后聯系可知這里是表示“他不是……而是……”的意思,
應使用instead來表示這一意思。meanwhile“同時”,however和yet都表示“然而”的含義。
26.B[解析]考查非謂語動詞。根據結構可知“have been moved off”是謂語,因此空格處便是定
語,樹是被吹倒的,故用過去分詞作定語表示被動。
27.D[解析]考查介詞。第一空是考查hear from“接到某人來信”,第二空考查agree on“在某方
面意見達成一致”兩個短語,為D,其他介詞均不符合搭配和句意。
28.C[解析]考查情態動詞。這句意思是“你沒有必要通過作者姓名去找圖書,你可以通過標題
找到書”,應選can,表示“可以”,其他詞匯語氣和詞義均不符合要求。
29.A[解析]考查疑問代詞(副詞)。這句意思是“當被問到他們最需要什么時……”。使用what才
符合句意和語法。根據wanted to feel important and loved可排除whom和why,which表示
在幾者中選擇,但前面并未提供可選擇的范圍。
30.D[解析]考查非謂語動詞。根據結構和句意此處應為目的狀語,故用不定式。其他搭配都不
能用在句首作目的狀語。
31.B[解析]考查非限制性定語從句。根據結構可知此處為非限制性定語從句,故可排除A項,
that和what都不能用于定語從句中介詞的后面,故答案只能為B。
32.A[解析]考查時態。根據yesterday evening及all the time可知用過去進行時為最佳選擇,一
般過去時、現在完成時和現在完成進行時都不符合結構和句意的需要。
33.B[解析]考查連詞。此處意思是“盡管網絡很有幫助,……”,選項中能表示讓步的只有
while,相當于although。其他選項都不能表示讓步的意思。
34.A[解析]考查非謂語動詞。此處表示“她嘗試著單獨居住,但不喜歡又搬回去住了”,try doing
表示“嘗試著做”,故用現在分詞。
35.C[解析]考查時態語態。這句意思是“如果給你這份工作,你有問題嗎?”因為主語是you,應
該是被動,又因條件狀語從句中不能用將來時,故答案只能是C。
[文章大意]本文介紹了孩子們一年一度的丟雞蛋挑戰賽,每個孩子都想辦法制作出好的裝雞蛋
的容器,在丟到墻上時不碎,最后一位雞蛋保存完好者便是勝利者,之中作者及朋友
Cassie都制作了很好的容器一直堅持到最后一輪但雞蛋都碎了,因此戰成平手。
36.C[解析]考查副詞。根據“My friend,Cassie,and I smiled at each other”可推測出兩人應該平時
都是一起合作的,故選together。patiently“耐心地”,silently“沉默地”,alone“單獨地”都不合
實情。
37.B[解析]考查名詞。根據“…to build a protective container to keep an egg from breaking…”可推
測出這里是goal“目的”。function“功能”,reason“原因”,result“結果”都不合句意。
38.D[解析]考查名詞。根據第十段“…dropped them over the side wall”可推測出此處也應選擇
dropped over,即將雞蛋丟到對面墻上。rolled down“滾下”,pushed against“(使)推,頂(按)
……”,thrown at“朝……投”均不符合他們的游戲規則。
39.A[解析]考查動詞。根據常識可知這是在三明治做好后在上面鋪上一層奶油,因此選
spreading表示“鋪(開)”。boiling“燒開”,baking“烤制”,holding“握住”均不符合制作程序。
40.D[解析]考查名詞。根據全文的主題便可知這里是指裝雞蛋的容器,故選egg。不是裝黃油、
三明治或奶油的。
41.A[解析]考查名詞。根據句意可知使用黃油奶油是為了保護雞蛋不破損,不是取代、攜帶或
混合雞蛋的,應選protect。
42.C[解析]考查動詞。這里是指在裝雞蛋的籃子上裝一個降落傘,應選attached,表示“附加在,
固定在”的意思。followed“跟隨”,covered“覆蓋”,supported“支持”都不能表達恰當含義。
43.B[解析]考查名詞。這里是指孩子們過去互相之間也常常打架,選擇fights符合孩子們的特
性,ideas“觀點”,worries“憂慮”,challenges“挑戰”,不符合真實句意和孩子的特性。
44.B[解析]考查形容詞。根據上段中“The parachute is better than that stupid idea”可知此處就是
重復上面的stupid,故使用了引號。
45.A[解析]考查連詞。此處表示“從那句話說出口后我們的友誼就開始面臨挑戰了”,選since
才符合句意。
46.C[解析]考查動詞。此處意思是“我不得不承認Cassie做的東西的確很漂亮”,admit可表示
“承認”符合句意。explain“解釋”,deny“否認”,prove“證明”。
47.B[解析]考查副詞。此處表示轉折,“然而我的就顯得不怎么好看”,只有選Anyway“不管怎
樣,無論如何”才能表示轉折的意思。Therefore“因此”,Otherwise“否則”,Besides“而且”都
不合邏輯。
48.C[解析]考查動詞短語。根據“…three more steps and dropped them again”可知這是為了增加
難度,所以是向上再走幾步然后再往下丟。故選walked up。 paced down“往下走”,turned
around“轉身”,went back“走回”。
49.A[解析]考查動詞。此處指四輪過后只有我的和Cassie的留了下來,應選left才符合句意。
50.A[解析]考查名詞。上文提到孩子們是爬上樓梯往下丟的,因此此處是下樓梯去檢查,故選
steps。way,wall和sidewalk都不合實情。
51.C[解析]考查動詞。根據前面“dotted with egg shells from those…”可知這是指那些失敗者的
雞蛋殼散在路兩旁。故選failed表示“失敗的”。intended“傾向的”,unexpected“沒想到
的”,desired“渴求的”。
52.D[解析]考查名詞。因為聽到Cassie的話,我應該是很緊張,故此處選heart表示心跳得很快。53.D[解析]考查形容詞。根據下文可知Cassie的雞蛋從籃子里掉出去了,故籃子是空的。
54.B[解析]考查副詞。既然籃子是空的,雞蛋就肯定掉出去了,故選out。
55.D[解析]考查動詞。根據She smiled可知Cassie原先的張揚緩和了一下,故選softened。
returned“返回”,remained“停留”,increased“增加”都不合句意。此題較難。
[文章大意]本文介紹了一個圖書館所舉行的活動安排。
56.C[解析]細節題。根據Coming Events部分“…return your RSVP(回復) to reserve your seat”可知
出席這個集會的人需要預定座位。而不是買票、提前申請、或聯系回電服務。
57.C[解析]細節題。根據Coming Events部分的最后一句“…come and see him at the library”可知
Enzo Monfre將出席活動。
58.B[解析]細節題。根據Please note部分“In case of emergency,please call the Help Desk”可知
Help Desk所起的作用是應付危急時刻。
59.B[解析]細節題。根據廣告最后一句“Stay for the great Fun;Stay for the relevant Books!”可知來
后可以借閱與活動有關的圖書。A項“跟父母一起參加所有的活動”,C項“從8:00a.m.到
4:00p.m.都可參加活動”,D項“根據興趣只能選擇其中一個活動”都不符合廣告的真實內容。
[文章大意]建筑師是需要有創新意識的,拆舊建新是他們經常要做的工作。文中David Yocum和
他的搭檔Brain Bell就買下了一棟破舊不堪甚至搖搖欲墜的建筑,花了一些時間把它
改建成一處非常舒適漂亮的居所和工作場所。
60.C[解析]推理判斷題。根據第一段“…can only dream about working in a building of their own”
可知在自己的建筑樓里工作對多數大城市里年輕建筑師們來說是不現實的。
61.A[解析]細節題。根據第二段“But the price was right,so Yocum bought it.”可知Yocum買下這
棟建筑是因為價格便宜,即“it was a bargain”。B項“仍處于良好狀態”,C項“坐落在市中
心”,D項“從外面看很吸引入”,都與事實不符。
62.A[解析]細節題。根據第二:段“He spent eight months of his off-hours on demolition(拆除),
pulling rubbish out through the roof”可知他花了很長時間從房頂上拆除廢舊材料。其他都
不符合文意。
63.C[解析]推理判斷題。根據最后一段“…feel that the experience from decoration of their building
…has influenced their work…”說明他們從舊建筑裝潢中吸取到很多經驗。
64.D[解析]主旨大意題。本文講述了兩個建筑師買下一個破舊的建筑然后經過精心裝修把它
改造成一個非常舒適漂亮的生活和工作場所,這說明富有創新意識的人能夠充分利用現
有的東西。故選項D符合文章主題。A項“人們可以從失敗中學到經驗”,B項“值得在舊
建筑上花錢”,C項“人們不能憑外觀判斷事物”,都不符合文章的主題。
[文章大意]人的情緒是可以相互傳染的,就如同有人在你對面打哈欠,你也會跟著打,這是情不
自禁。本文探討了人們之間情緒相互傳染的問題并指出人們需要經常跟快樂的人呆
在一起,因為快樂也是會傳染給你的。
65.C [解析]細節題。根據第三段“Emotions areclosely linked with states of internal responses”,可知
情緒跟人的內心的反應有著密切的聯系。應選C。A項“情緒與表情一樣可見”,B項“感冒
時經常打哈欠”,D項“血壓的變化跟情緒的變化無關”,都沒有科學依據。
66.D[解析]詞義理解題。根據第四段“when we like the other person,we even copy his behavior”可
知synchronize的意思就是“作出相應的回應”,而不是“慢慢移動”“快速變化”或“臨時放松”。
67.B[解析]推理判斷題。根據最后一段可知當人快樂時會很具有感染力,反之當人生氣或不
高興時感染力就會下降,據此答案選B。A項“悲哀跟快樂一樣具有感染力”,C項“驚訝
比微笑更具有感染力”,D項“驚訝在所有情緒中最具有感染力”,都缺乏科學依據。
68.A[解析]推理判斷題。全文講述了情緒可以相互感染,或者說情緒對別人有著一些微妙的影
響,選項A為最佳答案。B項“孩子喜歡模仿他人行為”,這與情緒無關,C項“科學家仍對
打哈欠‘傳染’感到迷惑”,D項“人們喜歡使用體態語交際”,都不合實情。
[文章大意]現今“名人效應”影響深遠,因此很多制造商都用名人來做廣告,當然名人一旦走錯
路也是馬上就會成為眾矢之的的。
69.A[解析]細節題。根據第一段“fashion magazines have almost abandoned the practice of putting
models on the cover”可知今天的時裝雜志不愿在封面上刊登模特照片。當然也不是再也
不登了。
70.D[解析]推理判斷題。根據第四段“…if it fails to impress consumers with its own qualities it
begins to resemble an exercise in self-promotional marketing”可知現今產品的質量比外表更
能使產品占領市場,引起關注。A項“價格比起商標更令人關心”,B項“制造商喜歡模特
勝過名人來做廣告”,C項“制造商喜歡電視女明星勝過電影明星來做廣告”,都不合文章
真實用意。此題較難。
71.A[解析]細節題。根據第四段“…rate of turnover has speeded up as well…the same newspaper
or magazine that once brought him fame has no problem picking him to pieces”可知名人一旦
走錯路馬上就會名譽掃地,當然由他(她)代言的產品也會跟著受損了。
72.B[解析]主旨大意題。本文主要講述各廠家都喜歡用名人來做廣告,因此A項“名人與市場
潛力”最符合文章主題。A項“名人和個人風格”,C項“名人和時裝設計”,D項“名人與服
裝業”都不符合文章主題。
73. The tools that use electricity.
74. The things they have seen in daily life.
75. Because its sculpture was judged the best for creativity, technical skills and visual impact.