
一、聽力(略)
二、單項填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)
從A、B、C、D四個選項中,選出可以填入空白處的最佳選項。
21. More and more foreign students come to China to learn ________ Chinese.
A. aB. anC. theD. 不填
22. ________ May 27th, 2008, millions of people watched the Beijing Olympic Torch
Relay in Nanjing.
A. OnB. InC. AtD. For
23.--Lisa, ________ you speak French?
--Yes, but only a little.
A. needB. mustC. mayD. can
24. His name is James but he calls ________ Jim.
A. hisB. himselfC. himD. 不填
25. Last week our geography teacher told us ________ more information about how to
protect the environment.
A. getB. gotC. to getD. getting
26. It is reported that the Underground Line No. 3 ________ in our city in 2010.
A. will buildB. has builtC. will be builtD. has been built
27.--I'll be away on holiday. Would you mind looking after my parrot?
--Not at all.
A. I've no timeB. I'd rather notC. You can leaveD. I'd be glad to
28.--Where is the comic book?
--I brought it to you ________ you were in the reading room yesterday.
A. whenB. ifC. becauseD. before
29. ________ dangerous it is to ride fast on a busy road!
A. WhatB. What aC. HowD. How a
30. My pet dog sometimes makes lots of noise and _____ me when I do my homework.
A. showsB. disturbsC. remembersD. refuses
31. --Did you see a girl in white pass by just now?
--No, sir, I ________ a newspaper.
A. readB. was readingC. would readD. am reading
32.--Why did Miss Wang took so worried when we saw her?
--Because she wondered ________ .
A. where did the other students go
B. when would the policeman come
C. what her students have done during the trip
D. if her students had survived the earthquake
33. Mrs King kept weighing herself to see how much ________ she was getting.
A. heavyB. heavierC. the heavierD. the heaviest
34. --The story is so amazing! It's the most interesting story I've ever read.
--But I'm afraid it won't be liked by ________ .
A. everybodyB. somebodyC. anybodyD. nobody
35.--Julia,will you please go and empty that drawer?
-- ________ ?
A. How is itB. How muchC. What forD. What is it
三、完形填空(共10小題;每小題1分,滿分10分)
閱讀下面短文,從短文后所給各題的四個選項(A、B、C和D)中,選出可以填入空白處的最佳選項。
In America, where labor(勞工) costs are so high, \"do-it-yourself\" is a way of life. Many people 36 their own cars, build their own garages, and even rebuild their own houses. 37 many of them will also write their own books. In Hollywood there is a 38 that publishes(出版) children's books with the help of computers. 39 other book companies also publish that way, this company is not like the others. It 40 the reader to become the main character with the help of computers. Here is 41 they do it. Let us suppose a child is named Hody. The computer uses this information to make up a story 42 pictures. The story is then printed up. \"This book is about me,\" a child who 43 such a book might say. So the company is called \"Me-Books Publishing Company\".
44 like me-books because they like to see in print their own names, their pictures, and the names of their friends and their pets.But more45 , in this way, readers are much more interested in reading the stories. Me-books are helping children to learn how to read.
36. A. make B. buildC. buyD. repair
37. A. OtherwiseB. OnlyC. OnceD. Soon
38. A. directorB. personC. companyD. computer
39. A. HoweverB. AlthoughC. ThatD. Unless
40. A. allowsB. hatesC. hiresD. pays
41. A. whatB. howC. whyD. where
42. A. withB. aboutC. forD. except
43. A. printsB. borrowsC. sellsD. receives
44. A. WritersB. ChildrenC. CompaniesD. Friends
45. A. impossibleB. imaginativeC. importantD. inactive
四、閱讀理解(共15小題;每小題1分,滿分15分)
閱讀下列材料,從每題所給的四個選項(A、B、C和D)中,選出最佳選項。
A
May has just moved to Sunshine Town.Read the map below and help her find the way.
46. The museum is ________ .
A. on York Street
B. beside the pet shop
C. next to the hospital
D. between the bookshop and the library
47. If she wants to see a doctor, she can go to the hospital on ________ .
A. Hill StreetB. Adam StreetC. York StreetD. King Street
48. The nearest place for the students at school to buy stationery is ________ .
A. the shopping mallB. the shoe shop
C. the post officeD. the supermarket
49. The park, a nice place in the town, is ________ .
A. south of the cinemaB. north of the library
C. south-west of the museumD. north-east of the post office
50. Start from?髿,walk along Adam Street, turn left at the second crossing, and she will
find ________ .
A. the park on the left B. the cinema on the right
C. the library on the leftD. the bookshop on the right
B
Science fiction is a popular kind of writing, and many people think of Jules Verne as the father of science fiction. He was born in France in 1828. His father wanted him to become a lawyer, but from his early twenties Verne decided to become a writer. At first he wrote plays for the theater. Then, in 1863, he wrote a story called Five Weeks in a Balloon. The success of this book encouraged him to write more stories such as A Journey to the Center of the Earth (1864) and From the Earth to the Moon (1865).
In the 19th century, many people were interested in science and inventions. Jules Verne wrote about scientific subjects in his stories and, as a resuit, they were very popular. Verne's writing included many predictions(預(yù)言) for the 20th century and many of them came true.He described space flight, movies, and air conditioning, a long time before they appeared. These books were very successful and they made Verne rich.
Jules Verne's books have been the subjects for many movies. 20,000 Leagues Under the Sea was a successful movie for Walt Disney. It was the first Disney movie to use real actors instead of cartoon drawings. Around the World in Eighty Days is another famous movie based on one of Verne's books. The main character is an Englishman called Phileas Fogg. For him, the most important thing is to be always on time!
51. What does the phrase \"the father of science fiction\"mean?
A. The father who has several children.
B. The man who loves science and inventions.
C. The writer whose father wrote science fiction.
D. The man who first started writing science fiction successfully.
52. What encouraged Jules Verne to write more stories?
A. The plays he wrote for the theater.
B. The encouragement from his father.
C. The success of Five Weeks in a Balloon.
D. The scientific subjects in his stories.
53. Why were Jules Verne's books very popular in the 19th century?
A. Because his books made him rich and famous.
B. Because he wrote many plays for the theater at that time.
C. Because his books have been the subjects for many movies.
D. Because many people were interested in science and inventions.
54. Which of the following has the main character called Phileas Fogg?
A. Five Weeks in a Balloon.
B. Around the World in Eighty Days.
C. A Journey to the Center of the Earth.
D. From the Earth to the Moon.
55. According to the passage,which of the following is TRUE?
A. Jules Verne only wrote plays in the 19th century.
B. Many of the predictions in Verne's stories came true.
C. The main characters in Verne's books are always on time.
D. The space flight Verne described was different from others.
C
Gloria is a famous hostess of a TV station. When she was 15, she happened to walk into a bookstore in her hometown and began looking at the books on the shelves. The man behind the counter, John Smith, asked if she' d like a job. She needed to start saving for college, so she said yes.
Gloria worked after school and during summer vacations, and the job helped pay for her first year of college. During college she would do many other jobs: she served coffee in the student union, was a hotel cleaner and even made maps for the Forest Service. But selling books was one of the most satisfying jobs.
One day a woman came into the bookstore and asked Gloria for books on cancer. The woman seemed anxious. Gloria showed her practically everything they had and found other books they could order. The woman left the store less worried, and Gloria has always remembered the pride(自豪) she felt in having helped her customer (顧客).
Years later, as a television hostess. Gloria heard about a child who was born with problems with his fingers and hand. His family could not afford an operation, and the boy lived in shame, hiding his hand in his pocket all the time.
Gloria persuaded(說服) her boss to agree to let her do the story. After the story was broadcast, some doctors called, offering to perform the operation for free.
Gloria visited the boy in the hospital after the operation. The first thing he did was to hold up his repaired hand and say, \"Thank you.\" What a sweet sense of satisfaction Gloria felt! At Smith's bookstore, Gloria always realized she was working for the customers, not the store. Today it's the same. The TV station pays her, but she feels that she should work for the people who watch the programmes, helping them understand the world better.
56. When did Gloria get her first job?
A. A few years before college.
B. Several years after college.
C. When she was studying at college.
D. When she was working in the TV station.
57. In which part-time job did Gloria feel the happiest?
A. Cleaning in the hotel.
B. Selling books in the bookstore.
C. Serving coffee in the student union.
D. Making maps for the Forest Service.
58. What does the word \"she\" in the third paragraph refer to(所指)?
A. The boss.B. The woman. C. Gloria.D. The doctor.
59. How did Gloria help the child get the operation he needed?
A. Her boss agreed to raise money.
B. She paid for the operation herself.
C. She allowed the boy to show on TV.
D. Her news report affected some doctors.
60. What particularly gives her the feeling of pride?
A. Helping people through her work.
B. Reporting interesting stories.
C. Being able to do different jobs well.
D. Paying for her college education herself.
非選擇題(共50分)
五、填空(共15小題;每小題1分,滿分15分)
A)根據(jù)括號中所給的漢語寫出單詞,使句子意思完整正確。
61. I think the ________ (第六) lesson is the most difficult of all.
62. Come over to my house this evening and enjoy the fresh ________ (魚肉).
63. When we climb the hill on Sundays, Jack always ________ (到達(dá))at the top first.
64. Susan often goes swimming in summer when it's warm and ________ (晴朗的).
65. Sometimes we don't have our PE classes outside because of the bad ________ (天氣).
B)根據(jù)句子意思,用括號中所給單詞的適當(dāng)形式填空。
66. I like working here because everyone is ________ (friend).
67. Alan is the ________ (win)of the Photo Competition this year.
68. Look! Two ________ (monkey)are fighting for food over there.
69. My cousin is used to ________ (study)with his new friends in Australia.
70. Last week I went to my ________ (aunt)house to teach her how to send e-mails.
C)根據(jù)對話內(nèi)容,從下面方框中選擇適當(dāng)?shù)膯卧~或詞組填空,使對話內(nèi)容完整正確。
great funby themselves playing take part in looking forward to
Anne. Hi,Pete. Nice to meet you.
Pete: Nice to meet you, too. Are you going to 71 the Music Festival this year?
Anne:Of course! It was very good last year, do you remember?
Pete:Yeah. I enjoyed 72 the guitar in the school band. What about you?
Anne:I enjoyed singing with other students. It was a lot of work, but it was also 73 .
Pete:Yeah. Do you know what I really like about the Music Festival?
Anne:What's that?
Pete;The students organize the festival 74 . That's great!
Anne:Yeah, that's true. Teachers do help, of course, but basically we do everything ourselves. So, when is the festival this year?
Pete:It starts next week. I'm 75 it.
Anne: Me, too.
六、閱讀短文(共20小題;每小題1分,滿分20分)
A)閱讀下面短文,根據(jù)所讀內(nèi)容,在文章后第76——85小題的空格里填入恰當(dāng)?shù)膯卧~。
注意:1.每空不超過4個單詞;
2.可在短文后的Mini-dictionary中查找?guī)?單詞的意思。
BARCELONA
Barcelona is the second largest city of Spain* and is on the northeast coast, about five hundred kilometers east of the Spanish capital, Madrid. One of Barcelona's most famous landmarks* is the church of the Sagrada Familia, which was designed by an architect called Antonio Gaudi. Gaudi worked on the project from 1882 until his death in 1926.
FLORENCE
Florence is an Italian* city, which became famous because of the Renaissance* , a great artistic movement which began in the 1300s and lasted for three hundred years. During the Renaissance, some of the greatest painters of all time lived and worked in Florence. Many of Florence's most beautiful paintings and sculptures were produced by great artists such as Leonardo da Vinci and Michelangelo. Florence is visited each year by about a million tourists who come to see the art galleries*, churches and museums.
ATHENS
Athens. the capital of Greece*, is known as the birthplace of Western civilization*. Two thousand four hundred years ago,it was the world's most powerful city. Buildings such as the Parthenon on the Acropolis Hill were built during this period. Greece's best writers lived in ancient Athens. Their works have influenced other writers ever since.
AUCKLAND
Auckland is the largest city in New Zealand*, located on North Island. This seaside city is an important centre for business and industry. Famous scenes include Mt Eden, one of many large volcanoes, as well as the Auckland Harbour Bridge. In the city, you can enjoy an amazing view from the Sky Tower, which is the city's tallest tower. You can also see Maori traditional dances at the Auckland Museum. Auckland is called \"the city of sails\" because it has more boats than anywhere else in the world.
B)根據(jù)短文內(nèi)容及首字母提示,填寫所缺單詞。
In many big cities in the world, the overuse of cars is thought to be one of the major causes of air pollution. What will cars be l 86 in the future?
Some experts think that today's cars are in trouble b 87they use too much petrol(汽油). They say the car of the future will be much, much smaller. The car of tomorrow will be m 88without a motor or air conditioning. It'll have no radio and no lights. Tomorrow's car will be an o 89 air car with no doors or windows. It needn't have a pollution control system because it w 90 use petrol. In fact. this new car will be pushed by the driver's feet. Very few people will be killed in accidents, because the top s 91 will be five miles per hour. However, we are also warned not to ask for pretty c92 , because the cars will come in grey only.
Other car experts do not hold the same idea. They are s 93 that the future will be happier. They think that all our problems will soon be solved by car companies with the production of the Supercar. Tomorrow's car will be bigger, faster, and more comfortable than b 94 . The Supercar will have four rooms, TVs, running water, beat, air conditioning, and maybe a swimming pool. Large families will travel on l 95 trips comfortably. If petrol is in short supply(供給) ,the Supercar will run on water.
初三模擬訓(xùn)練答案
二、單項填空
21.D解析:Chinese在此處意為中文,不用加冠詞。應(yīng)選D。
22.A解析:本題考查介詞和日期的搭配。若日期中只有年、月,則用in;如果有具體的年、月、日,
則用on。應(yīng)選A。
23.D解析:本題考查情態(tài)動詞。句意為:你會說法語嗎? A需要;B必須;C可以;D會、能夠。應(yīng)選D。
24.B解析:此處應(yīng)用反身代詞,call oneself…表示自稱……。應(yīng)選B。
25.C解析:本題考查固定短語tell sb. to do sth.應(yīng)選C。
26.C解析:由“in 2010”判斷,應(yīng)用將來時,排除B、D。由于主語是地鐵線,所以應(yīng)用被動語態(tài),即
will+be+動詞過去分詞。應(yīng)選C。
27.D解析:由“Not at all”可知,回答是肯定的,可以幫助照看鸚鵡。應(yīng)選D。
28.A解析:根據(jù)句意,昨天你在閱覽室的時候我拿給你了。應(yīng)選A。
29.C解析:本題考查感嘆句。what引導(dǎo)感嘆句,what+a(an)+形容詞+名詞+主詞+謂語。how引導(dǎo)感嘆句,how+形容詞/副詞+主語+謂語。故可知應(yīng)選C。
30.B解析:A.展示;D.打攪;C.記得;D.拒絕。由前半句句意可知,寵物狗制造噪音打擾到我。應(yīng)選B。
31.B解析:讀報紙發(fā)生在過去,與“女孩經(jīng)過”同時發(fā)生,應(yīng)用過去進(jìn)行時。應(yīng)選B。
32.D解析:wonder后引導(dǎo)的是賓語從句,主、謂語的語序應(yīng)同陳述句語序一致,排除A、B。由
“worried”可知,Miss Wang是在擔(dān)心,應(yīng)選D,更符合題意。
33.B解析:how much表示比較級的程度,即重了多少。應(yīng)選B。
34.A解析:本題句意為:恐怕不是每個人都將喜歡這個故事。注意區(qū)分A、C,A項用在句中表示
不會被每個人都喜歡,C項表示不會有任何人喜歡。應(yīng)選A。
35.C解析:根據(jù)句意,C項比較合適,表示干嘛用?為什么?詢問做該事的目的,應(yīng)選C。
三、完形填空
36.D解析:根據(jù)常識,自己生產(chǎn)轎車不太現(xiàn)實,自己買轎車不能稱為DIY,只有repair修理比較
貼切,即自己動手修理汽車。應(yīng)選D。
37.D解析:由“will”可知,應(yīng)填表將來的時間狀語,應(yīng)選D。表很快,不久之后。
38.C解析:由下文可知,所講的是一家公司,應(yīng)選C。
39.B解析:根據(jù)句意,前后兩部分為轉(zhuǎn)折對比之意。如果用however,應(yīng)置于兩半句之間,而不是
開頭。應(yīng)選B。
40.A解析:由“to become……”判斷,只有allow后接不定式,應(yīng)選A。
41.B解析:根據(jù)下文,講的是具體如何操作,即方式,應(yīng)用how。應(yīng)選B。
42.A解析:由句意推測,應(yīng)是將圖片用作插圖來編故事,應(yīng)選A。
43.D解析:根據(jù)題意,獲得這本書的孩子會高興地說,這本書是關(guān)于我的。borrow不符合文意,應(yīng)選D。
44.B解析:由前文可知,該公司出版的是“children’s books”,所以讀者主要是孩子。應(yīng)選B。
45.C解析:由上下文語境可推斷,前后是遞進(jìn)關(guān)系,講的是這樣出版圖書的意義和優(yōu)勢。應(yīng)選C。
四、閱讀理解
46.D解析:由圖可知,博物館在Hill Street上,而不是York Street,在bookshop(書店)和library(圖
書館)之間。應(yīng)選D。
47.B解析:由圖可知,醫(yī)院在Adam Street上,應(yīng)選B。
48.A解析:首先找到學(xué)校的位置,需要買的是文具,所以可以去shopping mall(購物中心),這是最
近的位置,應(yīng)選A。
49.C解析:由圖可知,公園在劇院的西邊,在圖書館的西南,在博物館的西南,在郵局的西南。應(yīng)
選C。
50.C解析:由圖可知,沿著Adam Street走,在第二個路口向左拐后,左邊是圖書館,右邊是郵局。
故選C。
51.D解析:“科幻之父”意為科幻的鼻祖,最先寫科幻故事的人。應(yīng)選D。
52.C解析:由第一段第六句可知:Five Weeks in a Balloon的成功激勵了Jules Verne寫更多的故
事。應(yīng)選C。
53.D解析:由第二段第一句話可知,19世紀(jì)很多人對科學(xué)和發(fā)明感興趣,所以Jules Verne的書
很暢銷。應(yīng)選D。
54.B解析:由文章最后一段可知,Around the World in Eighty Days的主人公是Phileas Fogg。應(yīng)
選B。
55.B解析:A錯,Jules Verne在19世紀(jì)不僅寫劇本,后來還寫故事。B正確,文章第二段第三句
提到。C錯,由文章最后一句可知,“to be on time”只是Jules Verne其中一本書的主旨,而不
是所有書都是。D錯。應(yīng)選B。
56.A解析:由文章可知,Gloria做這份書店的工作主要是為了攢錢上大學(xué),可知是她上大學(xué)之
前。應(yīng)選A。
57.B解析:由文章第二段最后一句可知,Gloria最滿意的工作是售書。應(yīng)選B。
58.C解析:Gloria感到自豪是因為她幫助了顧客,所以she指的正是她。應(yīng)選C。
59.D解析:由文章倒數(shù)第三段可知,Gloria說服老板做了個節(jié)目,使孩子得到了免費(fèi)手術(shù)的機(jī)
會。應(yīng)選D。
60.A解析:由文章可知,在書店工作時,幫助到顧客使Gloria具有自豪感,在電視臺工作時,同樣
是幫助人使她很自豪。故選A。
五、填空
61.sixth62.fish63.a(chǎn)rrives64.sunny65.weather
66.friendly67.winner68.monkeys69.studying70.a(chǎn)unt's
71.take part in72. playing73.great fun
74.by themselves75.looking forward to
六、閱讀短文
76.Four famous cities77.second largest78.famous landmark
79.Italian80.churches and museums81.the capital
82.the birthplace83.a(chǎn)n important center84.the Sky Tower
85.the city of sails
86. like87. because88. made89. open90. won't
91. speed92. colours93. sure94. before95. long