999精品在线视频,手机成人午夜在线视频,久久不卡国产精品无码,中日无码在线观看,成人av手机在线观看,日韩精品亚洲一区中文字幕,亚洲av无码人妻,四虎国产在线观看 ?

原創閱讀理解系列(二)

2010-01-01 00:00:00白英民
中學生百科·大語文 2010年6期

A

The ongoing rise in housing prices in 70 large-and medium-sized Chinese cities indicates we are yet to find effective policies for reining in runaway housing prices.

Prices rose by an average of 5.3 percent year-on-year in April, according to the National Development and Reform Commission.

Although this rate may not seem overly high, it is part of a strong and continued rises in housing prices over the past months. What is alarming is that in some big cities, such as Beijing, Shenzhen and Nanjing, the monthly growth was as high as 10 percent.

Beijing, with a year-on-year growth rate of 10.7 percent, has been leading the nation since last June with price increases hovering around 10 percent.

The government, prompted by the worried public, has taken a series of measures since the market started warming up four or five years ago.

Admittedly, there are sound reasons for the continued strong price rise.

The soaring demand is a result of the country’s scrapping its traditional national housing program, which has driven people to the commercial market, and growing urbanization, which has seen millions of people move to cities. And with a booming economy and few investment options, housing continues to attract investment.

There are obvious signs of speculation in the market.

A large number of investors are believed to be hoarding housing to profit from future price increases. They have distorted market supply and demand to push up prices.

The failure to devise proper policies to control speculation is one of the crucial factors behind the ever-rising prices.

The government, in the long run, can stabilize the property market through balancing regional development. It can divert demand to other cities around regional centers.

In the short term, the speculative bubbles must be deflated so that supply and demand can reflect reality.

The Shanghai authorities reportedly decided over the weekend to levy a 20 percent tax on the sale of previously owned homes. Although the local tax authorities did not verify the news, it triggered an earthquake in the local market. People are rushing to sell their houses before tax measures are put in place.

Policy makers need to closely monitor the market reaction and study the pros and cons of a tax on the sale of previously-owned housing as a way to stabilize the red-hot market.

1. As for the year-on-year growth rate of housing prices, which city takes the lead?

A. Shanghai.B. Beijing.C. Shenzhen.D. Nanjing.

2. The underlined word in the passage can be replaced by _______.

A. causedB. struckC. inventedD. discovered

3. Which of the following is not the reason for housing prices rising?

A. Removing traditional national housing program.

B. Increasing urbanization.

C. Speculation.

D. Having lots of investment options.

4. According to the passage, which of the following is true?

A. The runaway housing prices have been controlled.

B. The housing market began warming up a year ago.

C. All people are satisfied with the government’s decision of a tax on the sale of previously-owned housing.

D. The government has taken some measures to solve the soaring housing prices.

答案與解析

1. B。由文中第四段可知。

2. A。依據上下文可知“triggered”意思為“引發”。

3. D。由“And with a booming economy and few investment options,housing continues to attract investment.”可知。

4. D。由文中第五段可知。

B

Babies might seem a bit dim in their first six months of life, but researchers are getting smarter about what babies know, and the results are surprising.

The word “infant” comes from the Latin, meaning “unable to speak,” but babies are building the foundations for babbling and language before they are born, responding to muffled sounds that travel through amniotic fluid.

Soon after birth, infants are keen and sophisticated observers, capable of seeing details in the world that are visible to some other animals but invisible to adults, older children and even slightly older infants.

Recently, scientists have learned the following:

At a few days old, infants can pick out their native tongue from a foreign one.

At 4 or 5 months, infants can lip read, matching faces on silent videos to “ee” and “ah” sounds.

Infants can recognize the consonants and vowels of all languages on earth, and they can hear the difference between foreign language sounds that elude most adults.

Infants in their first six months can tell the difference between two monkey faces that an older person would say are identical, and they can match calls that monkeys make with pictures of their faces.

Infants are rhythm experts, capable of differentiating between the beats of their culture and another.

The findings, presented in the latest issue of the journal Science, is that infants just 4 months old can tell whether someone is speaking in their native tongue or not without any sound, just by watching a silent movie of their speech. This ability disappeared by the age of 8 months, however, unless the child grows up in a bilingual environment and therefore needs to use the skill.

In fact, all the skills outlined above decline somewhere around the time infants pass the 6-month mark and learn to ignore information that bears little on their immediate environment.

The new study involved showing videos to 36 infants of three bilingual speakers reciting sentences.

After being trained to become comfortable with a speaker reciting a sentence in one language, babies aged 4 and 6 months spent more time looking at a speaker reciting a sentence in a different language, demonstrating that they could tell the difference.

1. From the text, we can see babies are better at _______.

A. speakingB. listeningC. readingD. writing

2. The word “infant” originated from ________.

A. EnglishB. GermanC. GreekD. Latin

3. Which of the following do you agree with according to the passage?

A. The findings were published in a newspaper.

B. Soon after birth, infants can see details in the world as well as adults.

C. Infants 6 months old are capable of telling the difference between two monkey faces, which is beyond an older person.

D. Infants can read the consonants and vowels of all languages on earth.

4. What is the writer’s attitude in writing this passage?

A. Supportive.B. Defensive.C. Objective.D. Persuasive.

答案與解析:

1. B。從文中的研究發現可知。

2. D。由第二段的第一行可知。

3. C。由“Infants in their first six months can tell the difference between two monkey faces that an older person would say are identical,”可知。

4. C。本文是一篇科普性文章,作者“客觀”地描述了研究發現的結果。 因此答案為C。

編輯/梁宇清

主站蜘蛛池模板: www.亚洲色图.com| 欧美高清三区| 色哟哟色院91精品网站| 51国产偷自视频区视频手机观看| 一区二区午夜| 亚洲香蕉久久| www.91中文字幕| 青青青视频91在线 | 久久中文字幕av不卡一区二区| 伊人久久福利中文字幕| 国产精品专区第1页| 久久中文电影| aⅴ免费在线观看| 免费无遮挡AV| 72种姿势欧美久久久大黄蕉| 欧美成人手机在线观看网址| 亚洲区一区| 国产在线观看一区精品| 日韩在线播放中文字幕| 欧美色丁香| 丁香婷婷在线视频| 在线另类稀缺国产呦| 一级毛片在线免费视频| 国产自在线播放| 亚洲欧美综合在线观看| 嫩草国产在线| 国产在线观看成人91| 青青热久免费精品视频6| 欧美成人精品高清在线下载| 国产一区二区精品福利| 无码高清专区| 国产十八禁在线观看免费| 国产毛片高清一级国语| 国产精品欧美在线观看| 久久青草精品一区二区三区| 亚洲最猛黑人xxxx黑人猛交| av色爱 天堂网| 99久久国产精品无码| 黄色三级网站免费| 凹凸国产分类在线观看| 久久综合AV免费观看| 成人亚洲视频| 国产欧美在线观看一区 | a毛片在线免费观看| 夜夜高潮夜夜爽国产伦精品| 91在线无码精品秘九色APP| 人妖无码第一页| 亚洲成人播放| 18禁色诱爆乳网站| 国产欧美日韩专区发布| 日本一区二区三区精品视频| 亚洲欧美另类久久久精品播放的| www亚洲精品| 亚洲欧洲综合| 中国一级特黄视频| 蜜臀AV在线播放| 小蝌蚪亚洲精品国产| 欧美人在线一区二区三区| 精品福利一区二区免费视频| 日本国产一区在线观看| a级毛片免费在线观看| 久久亚洲中文字幕精品一区| 亚洲V日韩V无码一区二区| 国产精品男人的天堂| 欧美a在线| 777午夜精品电影免费看| 成人免费视频一区| 国产高清在线精品一区二区三区 | 九九热精品在线视频| 欧美国产日韩一区二区三区精品影视| 国产第一色| 亚洲欧美不卡视频| 久操线在视频在线观看| 91精选国产大片| 四虎永久免费地址| 五月婷婷综合网| 99尹人香蕉国产免费天天拍| 婷婷成人综合| 中文字幕丝袜一区二区| 性色一区| 亚洲欧洲日韩久久狠狠爱| 亚洲成aⅴ人在线观看|